Voorkom nek-, rug- en hoofdklachten. Zorg voor een ontspannen, ergonomische werkhouding.

Zit u tegenwoordig ook veel meer achter het beeldscherm? Zakelijke afspraken, lessen en cursussen, advies- of cliëntgesprekken en zelfs de vrijdagmiddagborrel vinden online plaats. 

Veel mensen merken dat het vele turen naar een beeldscherm de ogen extra zwaar belast. Zij ervaren bijvoorbeeld hoofdpijn, nek- of rugklachten na een lange dag werken. Wist u dat veel van deze klachten kunnen worden voorkomen? 

De juiste zitpositie en bril voor de ‘beeldschermafstand’

Een goede stoel en bureau zijn basisvoorwaarden waaraan het thuis vaak ontbreekt maar ook uw bril kan een grote rol spelen bij het wel of niet ontstaan van klachten. 

Multifocaal niet optimaal

Bij een multifocaalbril of leesbril is de scherpte niet optimaal op de ‘beeldscherm-afstand’ (de afstand tussen de ogen en het beeldscherm bij een optimale, ergonomische werkhouding). Hierdoor gaan veel mensen onbewust onderuit hangen of naar voren leunen om het beeld scherp te kunnen zien. Juist die onnatuurlijke houding zorgt na verloop van tijd voor klachten. 

Een beeldscherm- of computerbril zorgt voor optimale scherpte op die beeldscherm-afstand, waardoor u een gezonde zitpositie kan aannemen. Een gedegen advies is daarbij uiteraard van groot belang. Daarom werken we samen met de ErgoShop , al bijna 4o jaar gespecialiseerd in comfort en gezondheid.

Handleiding voor het inrichten van uw (thuis)werkplek

Samen hebben we een handleiding opgesteld voor het optimaal inrichten van uw (thuis)werkplek. Deze handleiding kunt u hier aanvragen.

Ontvang uw handleiding voor het inrichten van uw werkplek. 

× Hoe kan ik je helpen?